DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Renault bajnoki címért harcolhat 2017-ben?

Noha a vezetőség három szezonban szabta meg a "várakozási időt", a gárda volt orosz pilótája úgy gondolja, a francia F1-es istálló már jövőre harcba szállhat a világbajnokságért.

Vitalij Petrov jól ismeri az enstone-i gárdát és a Renault-t: az orosz 2010-ben náluk debütált a Forma-1-ben, legjobb eredményét pedig a 2011-es szezonnyitón szerezte meg, ahol harmadik helyen végzett. Az idei szezont a WEC-ben töltő pilóta úgy véli, hogy volt csapata komoly teljesítményre lesz képes, és ami azt illeti, már nem is kell sokat várniuk az eredményekre.



„Ezek nagyszerű hírek” - konstatálta röviden Petrov a Renault visszatérését a Motorsport.com-nak. „Amikor csatlakoztam a Renault-hoz, komoly csapatnak számítottak, gazdag történelemmel. Most pedig boldog vagyok, hogy visszatérnek. Szerintem Franciaország, az F1-es pilóták és rajongók, de mindenki számára is fontos, hogy a Renault újból itt van.”

Petrov szerint volt alakulatának nem lesz sétagalopp az új F1-es kihívás, de bízik abban, hogy az elhivatottságuk meghozza gyümölcsét. „A csapatnak nagyszerű történelme van, kétszer már világbajnokságot is tudtak nyerni, és úgy vélem, a jövőben még többet akarnak. Tudjuk, hogy az előttünk álló évben nehéz lesz még csak az első ötbe is bekerülni, de szerintem két-három éven belül képesek lesznek arra, hogy a világbajnokságért harcoljanak - vagy akár már 2017-ben is” - tette hozzá az orosz pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: