DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Új festést kaphat a McLaren-Honda

Nagy a titkolózás a wokingi istállónál az idei festést illetően. Több jel is arra mutat, hogy újra változtathatnak az autók kinézetén – a 2015-ös F1-szezon közben is jelentős átfényezés történt.

A McLaren nem az az F1-es csapat, amelytől nagy változások megszokottak a festést illetően: lényegében közel 20 éve az ezüstszín dominál az autókon, kiegészülve az utóbbi évtizedben a pirossal. 2015-ben azonban szezon közben változott jelentősen az autó külseje, a Honda-motorral felszerelt MP4-30 az év elején hagyományos ezüstben mutatkozott be piros sávokkal, később azonban sötétszürke színezésre váltottak, és a vörös csíkok is egészen más formát öltöttek. Sajtóhírek szerint a fényezés 2016-ban újra nagymértékben változhat.



A Paul Ricard pályán tesztelő Stoffel Vandoorne overalljának mellkasi részén nagy fekete folt volt látható a múlt heti, Pirelli által szervezett gyakorláson, ami arra utal, hogy az új szezonban a McLaren egy jelentős szponzorra tehet szert. Igaz, a fekete sávon félholdak és csillagok bukkantak fel, ahogy az autó oldalán is, ami minden bizonnyal egy már bejelentett friss szponzorra, a Chandon pezsgőmárkára utal. A Santander által készített reklámfilmben pedig Jenson Button egy szokatlan csapatpólóban tűnt fel, amely az eddigieknél jóval több feketét tartalmaz.

A spanyol Marca lap online szavazása alapján a csaknem 50 000 voksoló 26 %-a arra számít, hogy a McLaren 2016-os festése fekete és fehér színű lesz, hasonló, mint a fenti képen látható elképzelés. Gyanúra ad okot, hogy a lap szerint a McLaren utasította minden dolgozóját, semmit se áruljanak el a következő szezon festéséről. „Ugyanakkor lehetséges, hogy semmi nem fog megváltozni” – figyelmeztetett a Marca.

Button csapatruházata a Santander reklámfilmjéből:

Vandoorne fekete sávos, csillagos overallja a Pirelli-tesztről:

Button az újonnan érkező szponzor, a Chandon bejelentésén hasonló overallt viselt, ám felirattal. Nem nehéz felfedezni a fenti képben a márka logójába tartozó csillagot és holdat:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: