DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 9. vasárnap
F1

Ekkor mutatkozhat be a Mercedes

A pletykák szerint a címvédők új autójának leleplezésére nem kell várni az első tesztig. Egy héttel korábban egy filmforgatás keretein belül fog először feltűnni a W07.

A csapatok többsége a február 22-én induló első barcelonai teszten rántja le a leplet 2016-os modelljéről, a McLaren, Haas, Manor és Williams csapatok bejelentették, hogy biztosan így tesznek. A Red Bull már a tréninget megelőző szerdán, a Renault pedig jövő héten, február 3-án autóbemutatót fog tartani – de ők valószínűleg csak a festést leplezik le egy korábbi autójukon.



A spanyol Marca információt szerzett arról, hogy a Mercedes autója egy héttel a teszt kezdete előtt, február 15-én Silverstone-ban debütál, méghozzá egy filmforgatási nap keretein belül. Bár ez a metódus nem tekinthető hivatalos bemutatónak, ugyanígy történt egy évvel korábban is, amikor az eseményről jó néhány fotó kiszivárgott az új konstrukcióról. A lap úgy tudja, Nico Rosberg ülhet első alkalommal a volán mögé.

Ami a W07-et illeti, hiába készülhet el február közepére, jelenleg közelében sincs a teljességnek. „Egyelőre nem fogják látni” – mondta Paddy Lowe, a Mercedes műszaki főnöke egy csapat által közzétett videóban. „Még én sem láttam. Ez az F1-es csapatok csodája januárban és februárban. Semmi, semmi és semmi, aztán hirtelen, körülbelül két nap alatt megjelenik egy autó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: