DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Még mindig reménykedik a Manor expilótája

Roberto Merhi öt versennyel kevesebbet teljesített a tervezettnél a tavalyi F1-es szezonban, de bízik benne, hogy idén ismét sikerül ülést találnia a brit alakulatnál.

A 24 éves pilótát 2015 végén, a Szingapúri Nagydíj előtt cserélte le Alexander Rossira a Manor, de a spanyol még két verseny erejéig - Szocsi és Abu-Dhabi - visszatérhetett, hiszen nemezise a GP2-ben teljesített szolgálatot. Noha a dinningtoniak egyelőre még nem jelentették be idei pilótapárosukat, azt mindenki biztosra veszi, hogy Roberto Merhinek nincs visszaút a Manor ülésébe.



Persze egy magára valamit is adó pilóta nem is lenne az, aki ha nem bizakodna az utolsó utáni pillanatig, csillaga felemelkedésének reményében. Merhi a spanyol El Confidencialnak nyilatkozott arról, hogy a holtszezonban keményen készül az idei szezonra, annak reményében, hogy visszaszerezze pozícióját.

„Folyamatosan úszok, futok, kerékpározok, februárban pedig gokartozni fogok” - idézte Merhit a lap. A helyzet viszont az, hogy februárban az F1-esek már javában az első tesztre (február 22-25.) készülnek majd, és a Manor is bejelentette, hogy ott lesznek Barcelonában.

Amikor arról kérdezték Merhit, hogy mennyi esélye van az ülésre idén, ezt válaszolta: „Nincs még vége, egyáltalán nincs. Rengeteg dolgot szemmel tartunk, de egyelőre még nem történt semmi konkrét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: