DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Lesz-e Alonsónak végre kerékpárcsapata?

Fernando Alonsónak a harmadik F1-es bajnoki cím megszerzése mellett van egy másik álma is, mégpedig az, hogy beindítsa saját profi kerékpárcsapatát. Hogy erre idén sor kerülhet-e?

Fernando Alonso menedzserét, a spanyol Luis Garcia Abadot az Europa Press mikrofonja előtt két dologról kérdezték meg: a McLarenről, valamint az évek óta dédelgetett nagy álomról, a profi kerékpárcsapatról. Ami az előbbit illeti, már csak azért is aktuális a kérdés, mert Alonso hetekkel ezelőtt „önkéntes száműzetésbe vonult” a közösségi csatornákról, amibe egyesek talán többet láttak bele, mint kellene...

alonso_2015_cs



Abad szavai alapján mindenesetre úgy tűnik, hogy ő és védence abban bíznak, hogy a 2016-os szezonra a McLaren egy ütőképesebb autóval tud előállni, mint egy esztendővel korábban... „Ami Fernandót illeti, még mindig ő a legjobb. Amíg meg nem pillantjuk február 21-én az új autót, még nem mondhatunk semmit, de feltételezem, hogy az idei szezon jobb lesz az előzőnél, és a csapat minden tőle telhetőt megtesz majd azért, hogy versenyképes legyen” – mondta a menedzser.

Abadot Alonso régi dédelgetett álmáról, a profi kerékpárcsapat indításáról is megkérdezték, ám ezzel kapcsolatban úgy tűnik, hogy az idén sem történik előrelépés: „Ebben az évben nem történik meg, ez biztos” – mondta, majd hozzátette: „Ha a körülmények kedvezőek lesznek, akkor persze rendben lesz a dolog, de ez egyelőre nem csak rajtunk múlik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: