DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 23. szerda
F1

Két műszakra válthatnak a Mercedesnél

A 21 versenyes szezon komoly munkát igényel az F1-es csapatoktól, ennek érdekében pedig azt fontolgatják a Mercedesnél, hogy két műszakban fogják dolgoztatni az utazó csapatot 2016-ban.

A sportág történetében először fog húsznál több versenyből állni egy évad, hiszen Németország visszatérésével és a bakui Európa Nagydíjjal 21 futamosra hízik a 2016-os naptár. Néhányan már korábban is kifejezték aggodalmaikat amiatt, hogy a csapatok nagy része jelentősen el lesz csigázva már a szezon végén, most pedig Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója kelt munkatársai védelmére.

„A több versenynek vannak pozitív, de vannak negatív hozadékai is” - nyilatkozta az osztrák az Autosportnak. „A kereskedelmi jogok tulajdonosának szemszögéből nézve megértem, hiszen a több verseny nagyobb bevétellel, több közvetítéssel, nagyobb közönséggel jár, így ez mindenképpen pluszt jelent. Látványosság tekintetében azonban inkább mínuszt mondanék."



„A csapatnak el kell ezt fogadnia, mert Bernie állítja össze a naptárt, hiszen a legfontosabb, hogy a legtöbb alakulatnak nőttek a bevételei az elmúlt években. Azonban óvatosnak kell lennünk, hiszen 19 versenynél is láttuk, hogy a csapatok elérték mentális és fizikai korlátaikat.

„Különféle koncepciókon dolgozunk, hogy meg tudjunk birkózni a 21 versennyel, mert nem vagyok benne biztos, hogy ez a csapatunk jelenlegi struktúrájával sikerülni fog. Arra kell figyelnünk, hogyan tudjuk kiküszöbölni a sok utazást, a jetlaget, így talán egy második műszakot fogunk bevezetni a keményen dolgozó srácok kedvéért. Minden ilyesmit számításba fogunk venni.”

Wolff szerint ez a megoldás azonban néhány csapattagnál nem fog működni, hiszen többeknek minden versenyen jelen kell lenniük. „Vannak néhányan, akiket egyszerűen nem lehet lecserélni, mert ők a legjobbak, és nagyon nehéz dolguk van egész évben a sok verseny miatt. Én csak szeretném megvédeni a csapatot, annak tagjait, ezért meg kell néznünk, mit tehetünk annak érdekében, hogy hatékonyak, de mégis működőképesek legyünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: