DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bianchi emlékére keresik az új Ferrari-sztárt

Átalakul a Ferrari versenyzői akadémiája, méghozzá új vezetéssel, akiknek eltökélt szándéka eljuttatni egy ifjú tehetséget a maranellói F1-es csapatba, s beteljesíteni az álmot, ami Bianchival nem sikerült.

A Formula-1 legjobban működő utánpótlás-nevelő programja kétségkívül a Red Bullé, elég csak Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Danyiil Kvjat és Carlos Sainz nevét említenünk (na meg Max Verstappenét is, bár rajta leigazolása és F1-es autóba ültetése közt nem sokat „neveltek”). A Ferrari annak idején, még a versenyzőakadémia „hivatalos” létrehozása előtt szintén eljuttatott egy versenyzőt a Formula-1-ig Felipe Massa személyében, s a 2010-es évek első felében is volt egy történet, mely igazi sikersztori lehetett volna, ha a végzet nem szól közbe...

Természetesen Jules Bianchiról van szó, aki minden vélemény szerint idén, de legkésőbb jövőre csatlakozhatott volna a Scuderiához, ha nem szenved tragikus balesetet a 2014-es suzukai futamon. Az ő Ferrarihoz érkezése adhatta volna meg a végső igazolást a maranellóiak versenyző akadémiája számára, mely így még várat magára. A Ferrari azonban eltökélt, hogy többek közt Bianchiért is beteljesítse valakivel azt, amit a francia tehetséggel nem sikerült. Mindezt már új vezetővel, az akadémiáért az F1-es csapat sportigazgatói állását otthagyó Massimo Rivolával tehetik meg, aki így nyilatkozott új feladatáról:

„A hatalmas kihívás adta a motivációt arra, hogy én felügyeljem a Ferrari versenyzői akadémiájának megújulását. Az, hogy búcsút kellett vennünk Jules-től, aki valóságos szimbóluma volt a programnak, igazi küldetéssé tette ezt a feladatot” – mondta az akadémia élén Luca Baldisserrit váltó olasz szakember, majd így folytatta:

bianchi_ferrari_2014_



„Korábban már sok versenyzővel volt szerencsém együtt dolgozni, méghozzá akkor, amikor még fiatalok voltak, így például Sebastian Vettellel és Fernando Alonsóval is, hogy csak néhányat említsek. Lenyűgöző a gondolat, hogy a jövő ferraris bajnokai az Akadémián nevelkednek majd. Mindig is támogattam, hogy gondoljunk a fiatalokra, a jövő Ferrari-pilótáira, s most itt az eszköz rá, hogy együtt tegyük mindezt.”

A Ferrari versenyző akadémiáját a télen az egyaránt a kezdetek óta ott lévő Lance Stroll és Raffaele Marciello is elhagyta, így idén Antonio Fuoco és a kínai Zsu mellett a néhai Jules Bianchi egykori mentoráltja, a 19 éves Charles Leclerc alkotja a növendékek kis csapatát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: