DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sutil otthagyta a Williams csapatát

A német pilóta egy verseny híján egy egész F1-es szezont eltöltött a grove-i alakulatnál, de mivel nem látott tovább a néhai szimulátor-használattól, úgy döntött, máshol néz ülés után.

2014 végén egy karrier-összefoglaló cikkben már mi is elbúcsúztunk a középmezőnyben nyolc szezont lehúzó német pilótától - a Sauber lecserélte pilótáit (emiatt fogta őket perbe Sutil nemrég a zürichi bíróságon), máshol pedig nem tartottak igényt szolgálataira, ezért úgy tűnt, befellegzett pályafutásának.

Ezért ért mindenkit meglepetésként, amikor Sutil Williams-szerelésben tűnt fel tavaly a sepangi paddockban - a német leigazolása mellett azért döntöttek a csapatnál, mert Valtteri Bottas korábbi hátsérülése miatt kihagyta az Ausztrál Nagydíjat, és indulása Malajziában sem volt teljesen biztos, és olyan pilótára volt szükségük, akinek versenytapasztalata van a V6-os hibridekről.



A csapat fejlesztőpilótája, a gárdánál már többször vezető Susie Wolff később hangot is adott amiatt, hogy nem rá tekintettek harmadik számúként, de Bottas cseréjére végül nem került sor. Sutil ezt követően minden tengerentúli versenyre elkísérte a Williamst, az európai futamokon pedig otthonából várta a hívást, a helyzet szükségessége esetén.

A Massa-Bottas páros azonban végig „kitartott”, Sutil pedig nem hogy versenyen nem kapott lehetőséget, egyszer sem vezethette az FW37-est, csak a szimulátort próbálgathatta néhány alkalommal - igaz, a pilóta is átmeneti lehetőségként tekintett Williamses szerepvállalására.

A Motorsport.com információi szerint Sutil hivatalosan is elhagyta a grove-i istállót, hogy máshol (WEC, DTM, Japán Super GT) nézzen állás után - azzal, hogy nemrég Susie Wolff is bejelentette visszavonulását, Alex Lynn maradt az egyetlen teszt-tartalékpilóta a csapat fedélzetén - mindenesetre nagyobb az esélye a harmadik pilóta szerepére, mint a nemrég a Ferraritól a Williamshez igazoló F3-as tehetségnek, Lance Strollnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: