DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Arrivabene rúgta ki a Ferrari-növendéket

Megvált rangidős tagjától a Ferrari versenyzői akadémiája: Marciellónak tavaly még a Saubernél szereztek egy tesztpilóta pozíciót. A versenyző idén már az F1-es rajtrácson lett volna.

A tavalyi szezonban a GP2-ben szereplő Raffaele Marciello állt a fiatal tehetségeket kinevelő Ferrari-akadémia piramisának csúcsán: az olasz pilóta Maranello jóvoltából a motorpartner Sauber tartalékversenyzője volt, és az SF15-T-t is tesztelte. Idén azonban a 21 éves olasz kikerült a programból, és elveszítette pozícióját a Saubernél is. Elmondása szerint a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene ítélte úgy, hogy nem elég jó.



„Sosem volt jó kapcsolatom vele. Úgy döntött, hogy nem vagyok alkalmas a Formula-1-re, és itt véget is ért a történet. Nem lehet mindenkinek megfelelni” – mondta Marciello az Autosprint lapnak, aki úgy érzi, a 2016-os mezőny tagja lehetne, ha a csapatfőnök máshogy határoz. „Ha akartak volna, találtak volna nekem versenyülést egy Ferrari-motoros csapattal” – folytatta a korábbi Formula-3-as bajnok, aki a Russian Time színeiben továbbra is marad a GP2-ben, de az olasz csapat támogatása nélkül sokkalta nehezebb feladat vár rá, hogy egyszer az F1-ig jusson.

Szintén a versenyzői akadémiával kapcsolatos hír, hogy a Ferrari eddigi sportigazgatója, Massimo Rivola megerősítette, távozik jelenlegi posztjából, ám marad a Scuderia kötelékén belül, és a továbbiakban ő vezeti az akadémiát.

Marciello kirúgásával és Lance Stroll Williamshez szerződésével a létszám alaposan megfogyatkozott: a hivatalos weboldalon csak Antonio Fuoco és Guan Yu Zhou nevét találjuk a program tagjai között. Előbbi valószínűleg a GP3-ban marad, míg utóbbi a Formula-3-as Európa-bajnokságba léphet fel. Az akadémia eddigi vezetője, Luca Baldisserri Stroll miatt hagyta ott a Ferrarit, a kanadai pilótát menedzseli a továbbiakban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: