DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Óriási változások várhatóak a Williamsen

Karrierje során soha nem látott még akkora változást F1-es autón, mint amekkorát a Williams mutat majd 2016-ban – árulta el Rob Smedley, a csapat teljesítményért felelős mérnöke.

Smedley szerint a 2016-os autón minden eddiginél nagyobb változást fogunk látni – a bemutatóra pedig február 22-én kerül majd sor, amikor fény derül az említett módosításokra. A szakember elmondta, nem csupán teljesítménybeli változást várnak, de a módosítások az autó külsején is meglátszanak majd. „Lesz néhány érdekes fejlesztésünk az első szárny környékén, valamint a kasztni alján, illetve változások lesznek az autó hátulján, ami szintén látható lesz.”

 Smedley



„A srácok a szélcsatornában rendkívüli munkát végeztek, nagyon elégedettek vagyunk. Új módszereket fedezünk fel, új megoldásokat arra, hogyan fejlesszük az autót. Az autó egy evolúció lesz, de figyelembe véve azt, hogy milyen merevek a szabályok az F1-ben, az eddigi legnagyobb, amit valaha láttam” – folytatta Smedley, majd hozzátette, tisztában voltak vele, hogy milyen területeken kell továbbfejleszteni az autót.

„Az én felelősségem, hogy megértsük, milyen gyenge pontjai vannak az autónak. Azt hiszem, ha a tavalyi évet vesszük, akkor láthatjuk, hogy – habár a motor erőssége árnyalta a képet – az autó kicsit jobban küszködött a lassú kanyarokban és vizes körülmények között.” A kérdésre, harcba szállhatnak-e majd a világbajnoki címért, a szakember így válaszolt: „Ez hihetetlenül nehéz, még egy versenyt nyerni sem könnyű azon a szinten, ahol mi vagyunk. De mi folyamatosan küzdünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: