DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Grosjean nem állt készen az F1-re 2009-ben

Romain Grosjean 7 éve mutatkozott be a Renault-nál a Formula-1-ben, és a 2009-es idény végéig hét futamon szerepelt összesen, majd következett két év szünet, mire ismét felállhatott a rajtrácsra.

A francia pilóta most elárulta, mi állt a két év kihagyás hátterében, és ennek valójában sokkal egyszerűbb okai voltak, mint azt gondolnánk.

„Egészen egyszerűen nem álltam készen a Formula-1-re 2009-ben. Ott voltam 23 évesen, és azt mondták, van hét versenyed, hogy megvesd a lábad, és akkor jövőre is tiéd az autó. Teljesen egyértelmű, hogy ez korai volt számomra” – fogalmazott a francia.

jm1524se170 



„Manapság 17-18 éves srácok készen érkeznek az F1-be, én 2009-ben 23 évesen nem álltam készen a feladatra. Ráadásul még az sem segített, hogy a menedzserem, Flavio Briatore akkor éppen eltiltását töltötte a Crashgate miatt” – emlékezett vissza a francia a debütálás nehézségeire.

A 2012-es visszatérés sem volt gondoktól mentes számára, több baleset is szegélyezte útját, és a belga verseny rajtjánál okozott tömegkarambol után ő lett az első, aki 1994 után egy versenyre szóló eltiltást is kapott.

„Spa után el kezdtem igénybe venni egy sportpszichológus szolgálatait, aki több ismert, profi sportolónak is eredményesen segítséget nyújtott. Valóban érdekes élmény volt megérteni és megélni bizonyos dolgokat. Sokkal türelmesebb lettem neki köszönhetően, és segített feldolgozni, hogy miért nem működtek bizonyos döntéseim” – mondta Grosjean, aki az idei szezont már az újonc Haas csapatánál kezdi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: