DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 23. csütörtök
F1

Sainz: Nem akarok csapatutasítást 2016-ban

Az elmúlt évben több alkalommal is utasították a Toro Rosso pilótáit, hogy engedjék el a gyorsabb csapattársat. A spanyol versenyző szeretné, ha ezentúl többet harcolhatnának egymással.

A Toro Rosso történetének egyik legerősebb szezonját zárta az előző évben, a jó eredményekben pedig szerepe volt annak is, hogy a versenyzők nem akadályozták egymást, ha összekerültek: amint Carlos Sainz emlékeztetett rá, a mérnökök gyakran kérték meg a pilótákat, hogy engedjék el a gyorsabb csapattársat. A két pilóta azonban az új szezonban nem lesz újonc, és már nincs annyira ínyükre a csapatutasítás.

„Gyakran lehetett hallani az üzenetet, hogy ’engedd el’, amikor a másik közeledett” – idézte fel Sainz a német Auto Motor und Sport lapnak. Emlékezetes pillanat volt, amikor Verstappen megtagadta ezt a kérést Szingapúrban, a spanyol pedig rosszallta kollégája viselkedését. „Azt hiszem, szórakoztatóbb lenne, ha többet harcolhatnánk egymással. Tiszteljük a másikat, és izgalmasabb lenne a show, mivel a tempónk nagyon hasonló.”



Szintén a Toro Rossóhoz és Sainzhoz kapcsolódó hír, hogy az istálló egyik fő szponzora, a Cepsa – egy spanyol olajvállalat – vélhetően távozik a sportból, a Marca lap pedig néhány napon belül számít bejelentésre. A kamion Európa-bajnokságon szereplő Antonio Albacetével már közölték, hogy nem támogatják tovább. A cég vélhetően a Real Madrid szponzorálására fordítva forrásait.

A Cepsa pályafutása nagy részében Carlos Sainz mögött állt, a brit Formula-3-ban, F3-as Eb-n és Formula Renault 3.5-ben is támogatták. „A Cepsánál nagyon büszkék vagyunk arra, hogy segíthettük Carlos célját a Formula-1 elérésében” – áll sejtelmesen a cég oldalán egy friss cikkben, amely a „Küldetés végrehajtva” címet viseli.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: