DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„A McLaren nagyot fog előreugrani idén”

A wokingiak korábbi svéd versenyzője szerint a McLaren-Honda jelentős fejlődést fog mutatni 2016-ban – igaz, azt is hozzátette, hogy ezt a tavalyi eredmények függvényében nem lesz nehéz elérni.

Borzalmasan alakult a McLaren és Honda újkori házasságának első éve a Formula-1-ben: nem csak lassú volt az autó – nagyrészt a japánok erőforrásának köszönhetően –, hanem roppant megbízhatatlan is, így a konstruktőri pontversenyben csupán a Manort tudták megelőzni, legjobb eredményük pedig egy ötödik hely volt, amelyet Fernando Alonso szerzett a Hungaroringen. Ugyanakkor a spanyol pilóta és a csapat vezetése is bizakodó, hogy 2016-ban előreléphetnek: a kétszeres világbajnok korábbi nyilatkozata szerint az sem elképzelhetetlen, hogy akár két és fél másodpercet gyorsuljanak az előző idényhez képest.

Alonso_Button_McLaren



Stefan Johansson, aki 1987-ben, azaz az előző, jóval sikeresebb Honda-éra előtti évben versenyzett a McLaren, egyetért azokkal a véleményekkel, hogy a wokingiak jobb teljesítményt nyújthatnak idén: „Igen, úgy vélem, nagyot fognak előreugrani 2016-ban. Annyira rossz volt a teljesítményük 2015-ben, hogy nem lesz nehéz óriásit fejlődniük” – írta a svéd ex-pilóta saját blogjában. „Ha figyelembe vesszük a forrásaikat, biztos vagyok benne, hogy több csapatot is megelőznek, és ismét könnyedén a legjobb öt alakulat között lesznek.”

Bár Johansson bizakodó, hogy egykori csapata feltámadhat 2016-ban, azt nem tartja valószínűnek, hogy az első helyért is harcban lesznek: „Szerintem rendszeres pontszerzők lesznek az előttünk álló szezonban, de természetesen minél közelebb kerülsz az elejéhez, annál nehezebb a feladat, hogy ismét állandó győzelmi esélyeik legyenek” – vélekedett az 59 éves versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: