DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Bianchi apja: Harcolok, nincs veszítenivalóm

Kőkemény nyilatkozatot tett az idén nyáron elhunyt F1-es pilóta, Jules Bianchi édesapja: az idősebb Bianchi nem hajlandó elfogadni az FIA vizsgálat eredményét, s megfogadta, hogy harcol fia emlékéért.

Már lassan fél éve, hogy a tavaly Suzukában súlyos balesetet szenvedő Jules Bianchi szervezete feladta a túlélésért vívott harcot, s a Formula-1 hosszú év után először ismét gyászolni kényszerült egy versenyzőjét. Bár a tragédia a biztonsági előírások módosítását eredményezte, az FIA hivatalos jelentése a francia versenyzőt tette felelőssé a balesetért, aki túlságosan gyorsan vezetett a rossz körülmények közt sárga zászló hatálya alatt.

bianchi_esernyo_d



A francia Auto Hebdónak nyilatkozva Jules Bianchi édesapja, Philippe kifejtette, hogy igazságot akar szolgáltatni fiának, szerinte ugyanis elfogadhatatlan az, ahogy a vizsgálat lezajlott: „A következtetések sokkoltak, mivel azok az emberek csináltak a vizsgálatot, akik ellen zajlott a vizsgálat. Ez nem összeférhetetlenség?” – vetette fel a gyászoló édesapa, majd így folytatta:

„A vizsgálat csak egy dolog, mely felvetett bizonyos szempontokat, de nem biztos, hogy a megfelelő kérdéseket tette fel, s a megfelelő válaszokat kapta. Elmondtam már korábban is, s most elmondom újra: ha vannak felelősök, akkor fizetniük kell, így vagy úgy. Ez teljesen egyértelmű a számomra” – mondta Philippe Bianchi, majd így folytatta:

„Elvesztettem Jules-t és sosem kaphatom vissza, szóval már nem maradt más számomra, csak az emléke, s a tisztelet, amivel adózunk az emléke előtt, szóval teljes erőmmel harcolni fogok érte.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: