DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Baku: Az F1-rajongókat nem érdekli a foci

Az azerbajdzsáni Formula-1-es futam szervezői nem aggódnak amiatt, hogy a Franciaországban rendezett labdarúgó-Eb különösebben nagy problémát okozhatna számukra a jegyeladásokban.

Az Azerbajdzsánban rendezett Európa Nagydíj szervezői nem félnek attól, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság esetlegesen nézőket vonhat el a futamtól, mellyel a nemrég Európa Játékokat és Eurovíziós Dalfesztivált rendező szovjet utódállam ismét közelebb kíván kerülni az öreg kontinenshez.

A sajtóban felvetett félelem annyiban persze valóban alaptalan, hogy konkrétan a futammal egy mérkőzés sem ütközik majd – tulajdonképpen a Le Mans-i 24 órás miatt jobban aggódhatnának, melynek végkifejlete valóban átfedésben lesz a futammal.

baku



A verseny promótere, Arif Rahimov azonban úgy érzi, hogy a franciaországi Eb más esetben sem okozhatna problémákat a szervezők számára: „Egy nézet szerint a Formula-1 rajongói döntő többségükben nem valami nagy futballrajongók. Ha ez a helyzet, akkor szerintem képesek lesznek pár órára otthagyni a labdarúgást, hogy Formula-1-et nézzenek. Nem hiszem, hogy ez nagy gondot jelentene számunkra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: