DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vergne sajnálja, hogy nem kellett a Haasnak

Jean-Eric Vergne minden bizonnyal egy újabb szezont lesz kénytelen eltölteni F1-es versenyzés nélkül, miután a mezőnybe érkező új csapat a Ferrarival való kapcsolata ellenére sem őt választotta.

A francia pilótának 2014 végén kellett távoznia a Toro Rossótól, ezt követően pedig a legjobb szerződés, amit kaphatott, az a Ferrari tartalékpilótai szerepköre volt. Vergne csatlakozott is a sport legnagyobb presztízsű csapatához, ám feladatai főként a szimulátorra korlátozódtak, és az autót is csak promóciós rendezvényeken vezethette. Bár esélye volt arra, hogy az olaszokkal technikai partnerséget kezdő Haas őt választja majd egyik pilótájául, végül az amerikaiak inkább Esteban Gutierrezt hívták magukhoz a Ferraritól.

Dppi_00115013_453



„Versenyzőként persze a csúcson szeretnék küzdeni, és a csúcsot az F1 jelenti, de tiszteletben tartom a csapat döntését” - mondta Vergne a Motorsport.com kérdésére. „A Haasnál profi módon végzik a dolgukat, és a legjobbakat kívánom nekik, valamint a két versenyzőjüknek. Biztos vagyok benne, hogy jó autójuk lesz.”

„Minden okkal történik, de remélhetőleg velem is fog történni valami jó - sohasem lehet előre tudni. Én továbbra is a Ferrarira koncentrálok, ahol bármi is lesz a pozícióm, mindent beleadok, hogy segítsem őket.”

Vergne egy évvel ezelőtt a Formula-E-hez csatlakozott, ahol ősszel a második szezont is megkezdte, immár nem az Andretti, hanem a DS Virgin színeiben. Az évet azonban balszerencsésen kezdte a csapatnál, és csak most, a harmadik versenyhétvégén szerezte meg első pontjait. Csapatváltásának pedig talán az F1-re is lehet negatív hatása. Ha a Renault pilótát keresne Formula-1-es programjába, Vergne talán már nem is lenne a jelöltjeik között, hiszen a francia a rivális márkával, a Citroen testvérvállalatával lépett együttműködésre az elektromos sorozatban.

„Jól átgondolt döntésnek tartom, hogy a DS-hez csatlakoztam, hiszen fontos volt számomra, hogy egy francia gyártó kötelékében legyek. Bár a szezonom egyértelműen nehezebben alakul, mint az előző” - mondta Vergne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: