DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Grosjean: A Haas is befuccsolhat

Romain Grosjean kétségtelenül kockázatot vállalt azzal, hogy egy újonc F1-es csapathoz igazolt a Haas formájában: de bízik benne, hogy az istálló nem jut a HRT és Caterham sorsára.

A Formula-1 mezőnyéhez legutóbb 2010-ben érkeztek új csapatok: a HRT és Lotus/Caterham előbb-utóbb tönkrement, a Virgint több tulajdonosváltás után Manor néven hatodik évében is a Q1-es kiesők közt és az utolsó helyen lehetett fellelni. A 2016-ban debütáló Haas istálló a felsoroltaknál komolyabb háttérrel vág bele az új kihívásba. Az alakulat által leigazolt Romain Grosjean tisztában van a vállalkozás kockázataival, de bízik benne, hogy az amerikai társaság számára meghozza az áttörést a királykategória.



„A projekt összedőlhet, úgy járhat, mint azt korábban már láttuk pár csapattól” – kezdte az f1i.com-nak a tízszeres dobogós Grosjean. „De nem hiszem, hogy ez fog történni, ha így gondolnám, nem írtam volna alá velük. A kockázat az élet része, amivel mindig számolsz. Ahányszor változtatsz, az balul is elsülhet, de legbelül hiszem benne, hogy ez a volt a helyes választás, a helyes cél, és nagyszerű élményben lesz részem.”

A francia méltatta a Haas Ferrarival való – egyes csapatok által ferde szemmel nézett – együttműködését. „Nagyon okosan csinálják, egy teljes évet tölthettek a szélcsatornában megkötés nélkül. Sok szexi, vonzó dolog van a projektben. Miután találkoztam Güntherrel (Steiner, csapatfőnök) és Gene-nel (Haas, tulajdonos) – mindkettejüket kedvelem –, mindent lerendeztünk másfél hét alatt.”

A Lotus istállót négy együtt töltött szezon után elhagyó Grosjean csapattársa a korábban Saubernél versenyző, 2014-et Ferrari tesztpilótájaként lehúzó mexikói Esteban Gutierrez lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: