DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ha nincs pénzed, félretesz a Manor

Ez a nagy bánata az idei év egyik újoncának, Roberto Merhinek, aki annak ellenére sem túl optimista jövő évi F1-es maradását illetően, hogy az istálló még nem tette őt lapátra.

A spanyol Merhi 13 nagydíjon vehetett részt az idei szezonban, és bár többször is erősebb versenyt futott csapattársánál, Will Stevensnél, az idén végén mégis háttérbe szorították őt Alexander Rossi kedvéért. A 24 éves pilóta végig tisztában volt vele, hogy idővel partvonalra kerülhet szerényebb szponzori háttere miatt, és ugyanez az oka annak, hogy 2016-ra már nem is jósol magának komoly esélyt a Manor versenyzői ülésére.

Dppi_00115016_173



„Arra törekszek, hogy az ideinél jobb pozícióban legyek” - felelte Merhi az F1i-nek, amikor arról kérdezték, mik a tervei a következő szezonra. „Az biztos, hogy a Manornak jövőre jobb autói lesznek, bár azt nem tudom, hogy nekem milyen esélyeim vannak a maradásra. Nehéz ügy, hiszen nagy befektetésre készül a csapat, a Mercedes motorjai pedig elég drágák, így nagy költségvetésre van szüksége annak a versenyzőnek, aki a csapattal szeretne maradni. Azt hiszem, jövőre már a pontokért akarnak harcba szállni, ehhez pedig megfelelő financiális háttér kell.”

„Őszintén szólva azonban kevés támogatói pénzzel rendelkező pilótaként nehéz bármit is csinálnom. Jó lenne, ha harmadik pilóta lehetnék egy erős csapatnál, ahol esetleg vezethetném is az autót, és készülhetnék 2017-re.”

Merhi pesszimizmusát erősíti, hogy a Manornál a hírek szerint az indonéz állam által befizetett Rio Haryanto lesz az egyik pilóta, a másik ülésre pedig Stevens és Rossi is nála jobb esélyekkel rendelkezik. A spanyol mindenesetre körülhatárolta, hogy mely kategóriák jöhetnek számára szóba 2016-ra.

„Szeretnék az együlésesek világában maradni, akár a Formula-1-ben vagy az IndyCarban. Még a WEC is jó választás lenne, ami ugyan nem formaautó, de közel áll hozzá. Mégiscsak egészen más, mint mondjuk a DTM” - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: