DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Ricciardo: Hangosabb motorokat az F1-be!

Az ausztrál úgy véli, az F1 hibát követett el azzal, hogy a V8-as erőforrásokat V6-osokra cserélte, hiszen ezzel a sportág elvesztette egyik fontos jellemzőjét, a semmivel sem összetéveszthető zajt.

Amióta 2014-ben bevezették a V6-os turbómotorokat a Formula-1-ben, az egyik legtöbb kritika – az unalmas versenyek mellett – azért érte a sportágat, mert az új erőforrások jóval halkabbak voltak V8-as elődjeiknél. Bár az elmúlt két szezon során a nézők már hozzászokhattak az új hangzáshoz, a száguldó cirkusz igyekszik mindent megtenni, hogy teljesítse a szurkolók kívánságát: jövőre minden autóra extra kipufogót szerelnek, amelytől a hangerő növekedését várják.

Ricciardo_AbuDhabi_DPPI



Daniel Ricciardo is azon versenyzők közé tartozik, akik egyetértenek a rajongók kívánságával: az ausztrál is hangosabb motorokat szeretne a Formula-1-ben, véleménye szerint pedig ez elsősorban a nagyobb erőforrások visszahozásával lenne lehetséges.

„Úgy gondolom, mindannyiunk kívánságlistáján ez szerepel” – idézi a Red Bull ausztrál versenyzőjét a planetf1.com szakoldal. „Ha élőben tekintesz meg egy eseményt, a zaj is hozzáad a verseny hangulatához. A jelenlegi helyzetben azonban ez egy kicsit a Formula-1-ből.”

„Az emberek vágynak valamire, ha a helyszínen tekintenek meg egy futamot, az F1-es autók összetéveszthetetlen süvöltése viszont most hiányzik, és mindannyian szeretnénk azt visszakapni. Remélhetőleg ez hamarosan bekövetkezik, és visszatérhetünk a gyökerekhez” – nyilatkozta Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: