DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 24. szombat
F1

Hamilton: Az emberek már máshogy beszélnek hozzám

Érdekes jelenségről számolt be egy rajongói kérdezz-felelek során Lewis Hamilton: elmondása szerint harmadik világbajnoki címének megszerzése nem őt változtatta meg, hanem a körülötte lévő embereket.

Mielőtt délután megkezdődne a Mercedes Stars & Cars nevű rendezvénye Stuttgartban, a brit pilóta egy időre átadta magát a rajongóknak, és válaszolt néhányuk kérdésére a közösségi fórumokon. Egyes válaszai pedig különösen informatívnak bizonyultak.

Arra az egyszerűnek tűnő kérdésre például, hogy milyen érzés háromszoros F1-es bajnoknak lenni, egy különös észrevételét osztotta meg: „A háromszoros világbajnoki létben az egyetlen különbséget az emberek felém mutatott hozzáállásában látom. Sokáig csak egy címem volt, aztán kettő, de most úgy érzem, hogy a harmadik után az emberek már máshogy beszélnek velem. Kicsit furcsa, de egyúttal remek érzés is.”

Dppi_00115020_620Persze mint minden hírességnek, Hamiltonnak is vannak kritikusai. De vajon hogyan gondoskodik arról, hogy a negatív vélemények ne hagyjanak nyomot az életén? „Általánosságban csak nem figyelek azokra a dolgokra, amiket írnak vagy mondanak rólam, mert ezeknek a többsége eléggé elfogult vélemény. Én viszont tökéletesen ismerem magam, a saját értékeimet, és ez az, ami igazán számít. Próbálok mindig a saját utamon járni és önmagamra koncentrálni.”

És a brit akkor sem adott sablonos választ, amikor megkérdezték, melyik új országot látná még szívesen az F1-es naptárban. „Személy szerint Dél-Afrikában szeretnék versenyezni. Voltam ott egy párszor, és szerintem csodálatos hely. Nagyszerű az időjárás, az ételek, az emberek, és mindenből csak úgy árad az energia. Akár egy város utcáin vagy egy épített pályán körözhetnénk, nagyon különleges lenne számomra.”

Dppi_00115018_853

Hamilton a Hugo Boss szervezésében készült online interjú során azt is elárulta, hogy legszívesebben a MotoGP-ben próbálná még ki magát, de kedve lenne belekóstolni a WEC és a Dakar Rali autóiba is. Továbbá megerősítette, hogy nincs barátnője, kedvenc filmjeként pedig a jamaikai bobcsapat sikeréről szóló Jég veled című vígjátékot emelte ki, amelynek történetét a saját életéhez tudja hasonlítani.

A legsejtelmesebb választ azonban akkor adta, amikor valaki megkérdezte tőle, nem szeretne-e megszabadulni Nico Rosbergtől, és inkább Jenson Buttont látni maga mellett csapattársként a Mercedesben. A brit ugyanis így felelt a kérdezőnek:

„Azt hiszem, te és én nagyon jól kijönnénk egymással.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: