DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

A Mercedesnél tartanak a 21 versenyes szezontól

Papíron minden idők leghosszabb F1-es szezonját fogják futni 2016-ban, a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff azonban nincs annyira oda a nemrég elfogadott tervezetért.

A jövő évi versenynaptár az idei tizenkilenc nagydíj mellett a visszatérő Német, valamint az első azerbajdzsáni Európa Nagydíjjal fog bővülni, így minden bizonnyal a sportág történetének leghosszabb évadára kerül majd sor 2016-ban. Hogy miért a feltételes mód? Bár Bernie Ecclestone garantálja Austin megmentését, egyelőre nem 100%, hogy jövőre is láthatunk autókat körözni az Egyesült Államokban - sőt, a másik népszerű észak-amerikai helyszínről, Montrealról is negatív hírek érkeztek az elmúlt napokban.



A jelenlegi tervezet nem csak 21 versenyt, hanem hat egymást követő hétvégét is tartalmaz: egy héten belül csapnak majd össze a pilóták Montrealban és Bakuban, Spielbergben és Silverstone-ban, Hockenheimben és a Hungaroringen, Spában és Monzában, Sepangban és Suzukában, valamint Austinban és Mexikóvárosban. „Ez így nagyon sok lesz az utazó csapat számára” - nyilatkozta Toto Wolff Stuttgartban, a Mercedes Stars&Cars rendezvényén. „Már az idei 19 is az volt, a következő év egymás utáni versenyei pedig csak megnehezítik a dolgunkat.”

„Oda kell figyelnünk a munkatársainkra, hiszen a szezon végére mindenki rettentően elfárad majd - nem vagyok benne biztos, hogy a jelenlegi csapatstruktúrával meg tudunk majd birkózni a 21 verseny kihívásaival. Talán második műszakot is be kell majd vezetnünk, valamint pihenőidőt a versenyhétvégék után. Elég összetett lesz majd a következő év” - tette hozzá az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: