DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Verstappen újabb díjat kaphat

Az FIA kitüntetésesője után a sport Oscarjaként emlegetett Laureus-díjra is jelölték. Az ifjú F1-est a felfedezettek között tüntethetik ki, míg Lewis Hamilton első alkalommal az év sportolója lehet.

A legjobb újoncnak, az év személyiségének és a közönség által megszavazott év akciójának járó díjat is besöpörte Max Verstappen az FIA múlt heti díjátadóján, kitüntetéseinek száma pedig tovább nőhet jövő tavasszal. A Laureus-díjat a sport világának Oscarjaként tartják számon, a Formula-1 remeklő újoncára pedig ők is felfigyeltek, Verstappent az „év áttörése” kategóriában jelölték. A chilei futballválogatott, Jason Day és Brooke Henderson golfozók, Adam Peaty úszó, Michelle Payne zsoké, valamint a tízéves bahreini úszólány, Alzain Tareq indulnak még ezért a díjért.



Világbajnokként Lewis Hamilton az év férfi sportolója lehet – korábban már többször jelölték, de sosem sikerült megnyernie –, azonban ehhez komoly ellenfeleket kell hátrautasítania: Usain Bolt, Mo Farah és Greg Rutherford atlétákat, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo labdarúgókat, Chris Froome és Alberto Contador kerékpárversenyzőket, LeBron James kosarast, Floyd Mayweather bokszolót, Jordan Spieth golfozót, valamint a tavalyi legjobbat, Novak Djokovic teniszezőt.

A Mercedes pedig ismét az év csapatának címéért indul, ellenfelei az új-zélandi rögbicsapat, az USA női futballválogatottja, a New England Patriots (amerikai foci), Kansas City Royals (baseball), Golden State Warriors (kosárlabda), a spanyol férfi kosárlabda-válogatott, valamint a Davis Cup brit teniszcsapata.

Év sportolójának eddig két Formula-1-es pilótát választottak meg, Sebastian Vettelt 2014-ben, illetve Michael Schumachert 2002-ben és 2004-ben. Az év áttörése díjat négyen is megkapták már a királykategóriából, köztük Daniel Ricciardo idén, valamint Lewis Hamilton 2008-ban újonc évéért. A Renault-t és a Brawn GP-t legjobb csapatnak választották meg a múltban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: