DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Ericsson meg akarta váltani a világot a Sauberrel

Az F1-es szezon legrosszabb helyen záró pontszerzője, Marcus Ericsson elismeri, hogy rossz hozzáállása miatt nem sikerült a vártak szerint az éve, hiszen túl sokat akart kihozni autójából.

A svéd nagy, és kissé váratlan lehetőséget kapott azáltal, hogy a tavalyi caterhames debütálás után idén a középmezőnyhöz tartozó Sauberrel mutathatta meg képességeit. Időmérőkön ugyan hasonlóan teljesített csapattársához, Felipe Nasrhöz képest, a futamokon azonban főként a brazil tudott lecsapni a kínálkozó lehetőségekre, így Ericsson végül 9 ponttal a tabella 18. helyén zárt, és még a küszködő McLarenek is megelőzték.

A 25 éves pilóta 2016-ra is a csapatnál marad, a bejelentés pedig a szezon során levett némi terhet a válláról, de azt mondja, az igazi fordulópontot nem ez jelentette az évében.

Dppi_00115020_503



„Azt hiszem, kissé nehéz volt a helyzetem azáltal, hogy a Caterhamtől érkeztem, ahol folyamatosan a mezőny végén álltunk, így nem tudtam megmutatni, hogy mire is vagyok képes. Abban a helyzetben, még ha tökéletesen is csináltunk valamit, azt az emberek csak nagyon nehezen vették észre” - kezdte nehézkes szezonjának részletezését az F1i-nek adott interjúban.

„Aztán megérkeztem a Sauberhez, és a szezont igazán erősen kezdtük. Be akartam bizonyítani, hogy mire vagyok képes, a csapattársammal szemben is, és talán túlságosan is keményen tettem oda magam. Szerintem egy kicsit túlerőltettem mindent, mert a kelleténél többet foglalkoztam a többi csapattal, a csapattársammal és egyéb dolgokkal.”

„Ez ébresztett rá idővel arra, hogy magamra kellene fókuszálnom, hiszen csak így hozhatom ki önmagamból és az autóból is a legtöbbet az időmérőkön és a versenyeken. Miután ezt elfogadtam magamban és többé már nem próbáltam minden pályára lépésemkor megváltani a világot, a dolgok elkezdtek egyre jobban a saját ízlésem szerint alakulni. Még a teljes koncentráció mellett is képes voltam kicsit ellazulni a versenyhétvégéken, és ez nagy különbséget jelentett.”

Ericsson magára találása azonban az eredmények tekintetében kicsit későn jött, a Sauber ugyanis a tisztességes szezonkezdet után a fejlesztések elmaradása miatt gyorsan visszacsúszott az erősorrendben. A svéd utoljára Monzában szerzett pontot, és végül háromszor kevesebb egységgel zárta az évet, mint Nasr.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: