DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Hivatalos: Távozik az Infiniti a Red Bulltól

A Renault-Nissan konszernhez tartozó luxusmárka hat évig szponzorálta a Red Bullt az F1-ben, miután azonban a Renault nem adja nevét az RB12 erőforrásához, ők is elhagyják a fedélzetet.

 A Renault-hoz szorosan kapcsolódó Infiniti autómárka neve 2011-ben jelent meg a Red Bull karosszériáján, 2013-ban pedig a csapatot már Infiniti Red Bull Racingként hívták. Miután azonban az istálló kapcsolata idén megromlott motorszállítójával, számítani lehetett rá, hogy a házon belüli márka sem fog milliókat szánni a Red Bullra. Habár a jövő évi autót, az RB12-t továbbra is Renault motor fogja hajtani, az erőforrás a francia cég helyett a TAG Heuer nevét viseli 2016-ban, és az addigi névadó szponzor is eltűnik.



„A Red Bull és Renault között kölcsönös és baráti egyezség született meg, amely alapján a francia autógyártó változatlanul ellátja a csapatot motorokkal a 2016-os F1-es szezonban, ez a megegyezés pedig nem tartalmaz semmiféle marketingtevékenységet a Renault-Nissan szövetség részéről” – áll a Red Bull által kiadott közleményben. Christian Horner csapatfőnök meghálálta az addigi szerepvállalást: „Nagy köszönetet szeretnénk mondani az Infinitinek közreműködéséért azóta, hogy 2011-ben kereskedelmi partnerként csatlakoztak.”

A Red Bull 2016-os autójának hivatalos elnevezése a Red Bull Racing-TAG Heuer RB12 lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: