DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

A Lotusnál nem teljes az öröm a 6. hely miatt

Pedig idén megnyolcszorozták 2014-es F1-es pontjaik számát, Romain Grosjean révén pedig egyszer dobogóra is állhattak - de ettől is sokkal jobb szezont vártak Enstone-ban.

Miután a Renault hivatalosan is bejelentette, hogy 2016-tól, hat év után ismét gyári csapattal vág neki a küzdelmeknek, a bizonytalan jövőtől félő enstone-i munkatársak is megnyugodhattak. A csapatnál azonban még annak ellenére sem teljes az öröm, hogy az idei szezont sokkal eredményesebben zárták, mint a tavalyit - a Lotus hatodikként végzett a konstruktőrök között, kilenc ponttal megelőzve a Toro Rossót, de előzetes céljuk az volt, hogy bekerüljenek az első öt közé. Ezt a tettet viszont a szintén Mercedes-motorokat használó Force Indiának sikerült végrehajtani, először karrierjük során.



„Az az igazság, hogy az ötödik hely elérésére koncentráltunk” - idézte Federico Gastaldit, a Lotus helyettes csapatfőnökét a Motorsport.com. „Szezon elején reálisnak tűnt ez a célkitűzés, sőt, még merészebbek voltunk, és azt gondoltuk, ha minden jól megy, akkor negyedikként is végezhetünk. De aztán nyilvánvalóvá vált, hogy a dolgok nem az elképzeléseink szerint alakultak. Nem a hatodik hely volt a célunk, és nem vagyunk elégedettek vele. Egyáltalán nem.”

Gastaldi szerint a legnagyobb problémát az okozta, hogy a szezon elején nem tudták kihasználni a pontszerzési lehetőségeket, míg a Force India egészen fel tudott javulni az évad végére. „Meg voltak a magunk problémái, balszerencsések voltunk a szezon elején, és sok esetben nem is a mi pilótáink voltak a hibásak. Tudjuk, hogy nagyon jó és tapasztalt csapatunk van Enstone-ban, és hogy remek autókat tudunk építeni. Természetesen nem tudunk a győzelmekért harcolni, hiszen nincs akkora költségvetésünk, mint a Mercedesnek, a Ferrarinak, vagy a Red Bullnak, de azt gondoltuk, hogy legalább a negyedik-ötödik helyért küzdhetünk majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: