DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Még mindig bevezethetik az alternatív motort

Nem tett le nagy terve végrehajtásáról Bernie Ecclestone, aki elmondása szerint nem tervezi, hogy elhagyja a királykategóriát – kivéve, ha az F1 új tulajdonosa nem tart majd igényt a szolgálataira.

Bár a csapatok nemrég leszavazták az elképzelést, a Formula-1 nagyfőnöke, Bernie Ecclestone továbbra sem tett le arról, hogy a Formula-1-ben bevezessék a gazdaságos alternatív motorokat, melynek tervéről egy ideje hallani lehet. Egy német lapnak nyilatkozva Ecclestone ki is fejtette mindezt:

ecclestone_d



„Meg kell változtatnunk a szabályokat ahhoz, hogy bevezethessünk egy olcsó alternatív motort. Az új hibridek egyszerűen túl drágák, ez a dolog nem várhat. Még mindig úgy gondolom, hogy egy alternatív motorra lesz szükség 2017-től. Azt kívánom, hogy bárcsak hosszabb távlatokban gondolkodnának azok, akik benne vannak ebben az üzletben. Én mindenesetre mindent beleadok majd azért, hogy az F1 egy prémiumkategóriás sportág maradjon.”

A 85 éves üzletember egyúttal az F1 feltételezett eladásáról is beszélt: „Úgy gondolom, hogy a következő hónapokban megszületik majd a döntés, reményeim szerint már a 2016-os szezon kezdetén tudni fogjuk, hogy mik a CVC szándékai. Többen is nagyon szeretnék megvenni az F1-et, csakhogy a CVC még nem döntött, hogy el akarják-e adni” – mondta Ecclestone, aki továbbra sem gondolt a visszavonulásra, még akkor sem, ha végbemegy az üzlet:

„Ha valaki olyan veszi meg az F1-et, akinek nincs rám szüksége, akkor természetesen távoznom kell. De szeretem, amit csinálok, ezért csinálom. Nem azért, mert kell, és nem is a pénz miatt. Csak azért, mert élvezem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: