DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Lotus-elnök: A Renault érkezése tény

Bár hivatalos bejelentés továbbra sem született, a Lotus táborából újabb olyan nyilatkozat hangzott el, mely szerint nem kérdés, hogy jövőre az F1-es istálló a Renault gyári csapata lesz. Gerard Lopez fontos szerepet kap 2016-ban is.

A Renault elnök-vezérigazgatója, Carlos Ghosn végső jóváhagyására vár, mielőtt bejelentené, hogy visszatér a Formula-1-be – a cég sportrészlegének igazgatója, Cyril Abiteboul ezzel kapcsolatban annyit mondott, a hivatalos megerősítés az Abu Dhabi Nagydíjon, előtte, vagy utána történhet meg. A Lotus jelenlegi tulajdonosa szerint azonban egy csepp bizonytalanság sincs abban, hogy a Renault csatlakozni fog.



„Már majdnem célhoz értünk a Renault-val. Úgy tudom, pár dolgot még tisztázniuk kell a FOM-mal, de amennyire mi tudjuk, a megegyezés nyélbe van ütve” – mondta Gerard Lopez a Sky Sportsnak. A luxemburgi üzletember jelenleg az istálló elnöke és tulajdonosa, de akkor sem fog távozni, ha a Lotus bevásárolja magát – állítólag pont a franciák kérésére.

„Nem hagyom abba, mert megkértek rá, hogy maradjak. Tehát itt leszek azután is, hogy az üzlet megvalósult” – mondta Lopez, aki felidézte kellemes emlékeit attól kezdve, hogy 2010-ben többségi részesedést vásárolt az enstone-i istállóban, épp a Renault-tól. „Lenyűgöző kalandként tekintek vissza a történtekre. Átveszel egy csapatot, amely nyolcadik a bajnokságban, majd győztessé válsz, 23 dobogót gyűjtesz. Izgalmas időszak egy privát csapat számára. Büszke vagyok arra, amit közösen elértünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: