DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A Honda több csapatnak motort adna, de…

… amikor legutóbb lehetőségük lett volna erre, a McLaren közbeszólt. Az F1-es projekt vezetője nem kommentált, mikor partnerük vétója került szóba.

A jelek szerint a Red Bull kényszerűségből marad a Renault oldalán – nyilván az eddigieknél jóval szűkebb jogkörrel –, miután nem tudott más motorszállítót találni 2016-ra. Sorban a Mercedes, Ferrari, majd a Honda is visszautasította, utóbbi a McLaren első embere, Ron Dennis miatt, aki élt a vétójoggal, melyet az ehhez hasonló különleges helyzetekre adtak kezébe a japánok.



„Nincs vita, a Red Bullnak egyértelműen problémája van, amelyet a Red Bull okozott, nem más. Nem vagyunk jótékonysági alap, nem a mi dolgunk segíteni” – mondta korábban a McLaren egy másik fontos vezetője, Eric Boullier versenyigazgató Dennis vétója kapcsán.

Ennek ellenére Yasuhisa Arai, a Honda motorsportfőnöke kitart amellett, hogy céljuk több csapatot is ellátni erőforrásaikkal – annak ellenére, hogy az első alkalommal, mikor lehetőségük lett volna rá, meghátráltak. Eddig nem tudni más csapatról, amely Honda-motorok iránt érdeklődött volna.

„Tudjuk, mit írt a média, a mi nézőpontunk a Hondaként azonban az, amit az év kezdete óta emlegettünk, hogy nyitottak vagyunk több csapatot támogatni, eleve ezzel az elgondolással érkeztünk az F1-be. A vétót nem tudjuk kommentálni, de a Honda mindig nyitott és előre gondolkodik” – idézi a motorsport.com oldal Arait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: