DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 30. csütörtök
F1

Mennyit javult egy év alatt a Honda?

A kör bezárul Abu Dhabiban: pontosan egy évvel ezelőtt, a 2014-es futam utáni teszten mutatkozott be a japánok F1-es erőforrása a McLaren autójában. Már akkor látszott, hogy nincs minden rendben…

Az autót az istálló tesztpilótája, Stoffel Vandoorne vezette – ekkor még csak találgatni lehetett, kik lesznek az alakulat 2015-ös versenyzői –, aki két nap alatt mindössze néhány kört tudott megtenni az új hajtáslánc kezdeti problémái miatt. Egy év eltelt azóta, de a Honda továbbra sem tudta levetkőzni problémáit, teljesítményt pedig továbbra sem sikerült nyerni, amit jól példáz, hogy a Brazil Nagydíjon egyik versenyző sem jutott Q2-be, a versenyen pedig a 14. és 15. helyen zártak.



„Ugyanazt az erőforrást fogjuk használni, mint Brazíliában. Tudni akarjuk, mekkora fejlődést értünk el a szezon során” – beszélt az utolsó versenyről Yasuhisa Arai, a Honda motorsportfőnöke. „Abu Dhabi volt az első helyszín, ahol McLaren-Hondaként gurultunk pályára tavaly. Továbbra is távol vagyunk az él- és középmezőny csapataitól, de meg akarunk bizonyosodni arról, pontosan mekkora javulást értünk el az év folyamán.”

Arai gondol már az idei télre is, amely szerinte különösen hasznos lesz a formáció számára. „A csapat már ismeri, melyek az erős és gyenge pontok. Javítani fogunk a gyengeségeken, és utolérjük a többieket. Talán erősebbek és versenyképesebbek leszünk. Az elképzelésünket már megosztottuk egymással, megvitattuk és jóváhagytuk.”

„Nagyon pozitív megjegyzések érkeztek Jensontól” – beszélt Arai arról, hogy kedvező visszacsatolást kaptak az egyik pilótától. „Azt mondta, nagyon kellemes a benyomása, de több időre lesz szükség a beállításokhoz. Nem csupán az erőforrást, de a karosszériát illetően, például a felfüggesztés, az autó eleje, minden terén. Több időre van szükségünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: