DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 31. péntek
F1

A Honda örül, hogy Alonso megőrizte a humorát

Fernando Alonso a Brazil Nagydíj hétvégéjén a címlapokra került az időmérő alatt mutatott vicces megnyilvánulásaival, a Honda szerint pedig sokat segít a csapatnak a spanyol ezen mentalitása.

Az interlagosi hétvége ugyan eredmények tekintetében egyáltalán nem emelkedett ki Alonso és a McLaren szezonjában, de a spanyol legalább arról gondoskodott, hogy mosolyt csaljon a rajongók arcára: a technikai hibát követő napozása óriási mémáradatot indított el, emellett pedig Jenson Buttonnal együtt kiosontak a dobogóra, hogy annak tetejéről integessenek a közönségnek, ha már a futamok végén ezt nem tehetik meg.

Dppi_00115016_138



A Honda F1-es programjának igazgatója, Yasuhisha Arai örömmel látta, hogy pilótáik a kilátástalannak tűnő helyzetben is képesek nevetni és pozitívak maradni.

„Nagyon tisztelem Fernandót és Jensont” - mondta Arai a Motorsport.com-nak.. „Rengeteg újdonság van ugyanis az autón a motort leszámítva is. Minden versenyhétvégére viszünk valami újat, és nekik próbálgatniuk kell őket. Ám rendkívül türelmesen és profin állnak hozzá a dolgokhoz az egész szezon során, amiért tényleg minden tiszteletet megérdemelnek. Tisztában vannak vele, hogy mit miért tesztelünk, és hogy hogyan segítik ezek az előrelépésünket.”

„Egyértelmű, hogy a helyzet frusztráló Fernando számára, de sokat segít a csapatnak, hogy ők ketten ilyen humorral képesek ezt kezelni. Ez a humor pedig nem is csak a garázsban lévőknek, hanem az egész csapatnak is használ. Örülök, hogy ilyen szellemiséggel és ilyen profizmussal állnak hozzá a dolgokhoz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: