DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Drónfelvétel a Hungaroring felújításáról

Egyelőre félúton tart a rázókövek és szegélyek cseréje, valamint megépült az új vízelvezető rendszer – a munka állapotáról egy izgalmas, drónnal készült felvételt mutatunk meg.

Idén szeptemberben kezdődtek meg a magyar Formula-1-es versenypálya korszerűsítési munkálatai. A Hungaroring hivatalos oldalán számolt be arról, hogyan halad a folyamat: a geodéziai felmérések után felbontották a korábbi szegélyeket és rázóköveket, valamint a bokszutca burkolatát. A felmérés különös fontossággal bírt, ugyanis a felújítás során a pálya korábbi karakterét a lehető legpontosabban szeretnék visszaadni.

 November közepére elkészült a bokszutca, az új vízelvezetési rendszer, a parkolók földmunkája, valamint a pálya teljes szakaszán kicserélendő szegélyek és rázókövek körülbelül fele. A garázsok előtti térbeton építése is folyamatban van, ez november végére készülhet el.

Ezt követően a pályára új kopóréteg kerül (3-5 cm aszfalt), az ezzel kapcsolatos munkák pedig a tervek szerint még idén véget érnek, 2016 tavaszára így csak befejező simítások maradnak, mint gumifal, szalagkorlát építése és füvesítés, vagy éppen a burkolatfestés. Az első nagy nemzetközi verseny az április 24-i WTCC-futam lesz, de előtte egy kisebb sorozattal tesztelni szeretnék az új aszfaltot.

A Hungaroring által közzétett drónos videó:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: