DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Van B-terv, ha nem jön a Renault

Két változatot fejlesztenek Enstone-ban a 2016-os F1-es autóból, hogy abban az esetben se kerüljenek bajba, ha nem sikerül nyélbe ütni a Renault-üzletet, s nem lesznek gyári csapat jövőre.

Továbbra sincs semmilyen biztos hír a Lotus-Renault-üzlet esetleges nyélbe ütéséről, ráadásul a franciák és a Red Bull kapcsolatának megmentéséről szóló pletyka is újult erőre kapott, ami esetlegesen tovább csökkentheti annak valószínűségét, hogy a gyár tényleg visszavásárolja az enstone-i csapatot (persze tegyük hozzá azt is, hogy más híresztelések szerint még ebben a hónapban bejelentik az üzlet megkötését).

maldonado_monza_cs



A Lotus részéről most maga a vezérigazgató, Matthew Carter nyilatkozott, aki elmondása szerint bízik benne, hogy hamarosan lezárul a történet: „Persze tudjuk, hogy az üzletben bármi megtörténhet, s amíg nem kerül aláírás a szerződésre, addig még változat a dolog. De nagyon bizakodunk” – mondta Carter, aki egyúttal azt is leszögezte, hogy nem esnek kétségbe abban az esetben sem, ha nem sikerül megállapodni a franciákkal:

„Két opciónk van a jövő évi motort illetően: vagy Mercedesszel versenyzünk, vagy Renault-val. Így két változat készült a jövő évi autóból, mindkét lehetőséget illetően haladunk előre” – mondta Carter, aki egyúttal azt is leszögezte, hogy minden ellenkező híreszteléssel ellentétben bíznak abban, hogy jó döntést hoztak 2016-os pilótafelállásukat illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: