DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel tudja, mi okozta kiesését

Sebastian Vettel elárulta, nem az autóval kapcsolatos probléma és nem is a körülmények okozták kiesését – saját hibájából ütközött a gumifalnak az F1-es Mexikói Nagydíj versenyén.

A Ferrari minden bizonnyal mihamarabb szeretné túltenni magát az elmúlt futamon, ugyanis kettős kieséssel zárták a versenyt. Kimi Raikkönen Valtteri Bottasszal ütközött, Vettel pedig a gumifallal történt találkozás következtében törte össze versenygépét. „Az én hibám volt” – ismerte el Vettel. „Egész hétvégén nem voltak problémáim, de a versenyen kettő is. Egyszer megpörögtem, majd második alkalommal sikerült összetörnöm az autót, szóval nem lehetek elégedett a dolgok alakulásával.”

 Vettel



A német elmondta, először nem tudta, mi történt, ám az adatok elemzése után kénytelen volt tudomásul venni, hogy ő volt a baleset okozója. A négyszeres világbajnok az ütközést követően rögtön bocsánatot kért a Ferrariról, és azt mondta, „szörnyű munkát végzett”. „Meg kellett néznem, hogy mi történt, hogy megértsem a dolgokat. Az autóval nem volt semmi gond, többé-kevésbé ugyanazzal a sebességgel mentem, mint előtte, majd elveszítettem az uralmat a versenygépem felett.”

„Hasonló volt ahhoz, mint amikor először vesztettem el a kontrollt. Úgy gondolom, az autó vezethető volt. Tudjuk, hogy az egész hétvége trükkösen alakult, de nem fognám a körülményekre. Az én hibám volt, kicsit túl sokat akartam. Láthattuk, hogy ha itt egyszer elveszíted a tapadást, akkor attól függően, hogy ez hol történik, elég sokba kerülhet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: