DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas a szerencsének köszönheti dobogóját

Nem sokon múlt, hogy Valtteri Bottas autója is komolyabban megsérüljön a Kimi Raikkönennel történt ütközés következtében – ám végül dobogóra tudott állni a Williams F1-es pilótája.

Bottas és Raikkönen ismét találkoztak a versenypályán, és ismét ütközés lett a vége a csatározásuknak. A sors fintora, hogy míg az Orosz Nagydíjon a Williams pilótája számára ért véget a futam, és Raikkönen állhatott fel a dobogó harmadik fokára, Mexikóban ez éppen fordítva történt. Az esetet követően egyik pilóta sem vádolta a másikat, és nem is szeretnének beszélni egymással a történtekről.

 Bottas, Smedley



Raikkönen jobb hátsó felfüggesztése tört el, ez pedig a versenye végét jelentette. Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős mérnöke elmondta, Bottas csak a véletlennek köszönheti, hogy autója nem sérült meg az ütközés során. „Mi szerencsések voltunk. De számunkra is azt eredményezhette volna a dolog, hogy kiesünk, anélkül, hogy Valtteri bármit is rosszul csinált volna.”

 

Smedley védelmébe vette versenyzőjét, szerinte a Ferrari pilótája elkerülhette volna az ütközést: „Nem volt hely, egyáltalán, semmi hely nem volt. Valtteri elég teret hagyott neki kívül az első balosban, és ha megnézzük belülről, láthatjuk, hogy sehova nem tudott menni utána. Már így is két kerékkel a pályán kívül volt, szóval teljesen le kellett volna mennie. Kimi tudta, hogy ott van, mert védte a belső ívet.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: