DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Ricciardo: Az eredmény jó, az autó nem

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője az eredményével igen, a Red Bull teljesítményével azonban nem volt elégedett az F1-es Mexikói Nagydíj időmérőjét követően.

Ricciardo csapattársa, Danyiil Kvjat mögött az ötödik legjobb időt autózta, ami véleménye szerint nem rossz eredmény, főleg úgy, hogy az autó nem az eddig megszokott módon viselkedett. „Nem tudom, hogy ez volt-e a legjobb teljesítmény, amit ma elérhettünk. Az edzéseken még jól ment, az utolsó gyakorláson még a tapadást illetően is magabiztos voltam. De az időmérőn nem igazán voltam elégedett” – nyilatkozta az ausztrál.

 Ricciardo



A Red Bull pilótája elmondta, az is bizonytalan volt, hogy a Q3-ba továbbjusson, így még inkább örül az elért rajtpozíciójának, és annak is, hogy csapatszinten jól teljesítettek. „Végül a negyedik és ötödik hely jó eredmény a csapat számára – különösen úgy, hogy belegondolok, hogy a kvalifikáció közepén még azért izgultam, hogy a legjobb tíz közé kerüljek.”

Ricciardo hozzátette, a stratégia segítségével próbálnak majd jobb eredményt elérni a futamon, azonban ehhez mindenekelőtt az kell, hogy a rajt is jól sikerüljön számukra. „Megpróbálunk majd egykiállásos taktikát végrehajtani, de nem tudom, hogy sikerülhet-e. Ötödikként a tisztább oldalról rajtolok majd, ami pozitív dolog, de hosszú az út az első kanyarig, ezért fontos, hogy jól kapjuk el a rajtot.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: