DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen raliautóban érezte magát pénteken

Kimi Raikkönen szerint olyan érzés volt vezeti a Ferrari F1-es versenygépét a Mexikói Nagydíj pénteki szabadedzésén, mintha raliautóban ült volna – a finn azonban nem lepődött meg ezen.

Raikkönen az első szabadedzésen a harmadik, a második tréningen pedig a hatodik pozícióban végzett. A finn szerint a legnagyobb kihívást természetesen az okozta, hogy nem volt megfelelő a tapadás az új pályán. „Az megszokott, hogy az új aszfaltból kiszivárog az olaj, így a felülete csúszóssá válik. De ez idővel változik, ahogy egyre több gumi kerül a pályára, így jobb lesz a tapadás. Az időjárás sem segített minket azzal, hogy esett reggel is és délután is” – mondta a ferraris.

 Raikkönen



A 36 éves pilóta hozzátette, kicsit azt képzelhette, mintha visszatért volna a raliversenyzéshez, amivel korábban foglalkozott – az új aszfaltcsík állapota ugyanis ezt idézte elő. „Mivel a pálya ilyen olajos volt, folyamatosan csúszkáltunk, így olyan érzésem volt, mintha újra raliautóban ülnék. Úgy gondolom, jobbak lesznek a körülmények, de abból indulok ki, hogy szombaton és vasárnap is csúszós marad.”

A Mexikói Nagydíj pénteki szabadedzésén a monzainál nagyobb sebességet értek el a pilóták, ám Raikkönen szerint ez egyáltalán nem újdonság, számítottak rá, hogy így lesz, azonban „A pálya gyorsasága nem lepett meg bennünket. Trükkös hétvége lesz az ilyen körülmények miatt. Ehhez hozzájön, hogy az első kanyarhoz vezető fékezési zónában van egy bucka, aztán amikor kis leszorítóerővel érkezünk meg rá, nagyon nehéz az autót lelassítani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: