DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Fordulat: Lefejezik a Manor vezetőségét

Úgy tűnik, hogy története legfontosabb szezonjában már nem számíthat a kiscsapat az alapítóra és a csapatfőnökre: most már csak az a kérdés, hogy az F1-ből távozván magukkal viszik-e a Manor nevet is.

Váratlan fordulatról számolt be a brit Telegraph: a lap értesülései szerint a szezon végén távozik a Manortól Graeme Lowdon és John Booth, akik ezer szállal kötődnek az istállóhoz, hiszen annak idején utóbbi alapította meg a Manort utánpótláscsapatként, míg előbbi 2000 óta dolgozik az istállónál igazgatóként.

manor_usa_cs



 

A 2000-ben Kimi Raikkönent, 2003-ban pedig Lewis Hamilton brit Formula Renault-bajnoki címig juttató Lowdon és Booth 2009-ben együtt szereztek helyet az előbb Virgin, majd Marussia néven szereplő Manor számára az F1-ben, s az elmúlt egy évben óriási erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy a tavaly ősszel összeomló istálló visszatérhessen a rajtrácsra.

Most viszont úgy tűnik, hogy épp megmentőjük, a milliomos Stephen Fitzpatrick jelenti számukra az F1-es karrier végállomását, Daniel Johnson brit tudósító legalábbis erről számolt be Mexikóból. Lowdon és Booth a lap szerint azért döntöttek így, mert Fitzpatrick, valamint üzlettársa, Abdulla Boulsien egyre inkább kihagyták őket a döntésekből, s a viszony tarthatatlanná vált. A pletykák szerint Booth és Lowdon a WEC és Le Mans felé veszik majd az irányt, az persze kérdéses, hogy pontosan milyen formában történik majd meg a szakítás: azaz, a Manor nevet magukkal viszik-e.

Ha egyáltalán igaz a történet, hiszen ezt egyelőre egyik érintett sem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni. Abból a szempontból mindenesetre nagyon különös pillanatban történne ez a váltás, hogy sok év szenvedés után épp most adatik meg az esély a kiscsapat számára a felemelkedésre. Úgy tűnik, hogy a következő, előreláthatólag minden eddiginél fontosabb szezonban már nem számíthatnak Lowdon és Booth tapasztalatára...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: