DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ricciardo a NASCAR-ba tart?

Első blikkre meglepőnek hangzik, de az ausztrál F1-es pilóta gyerekkora óta NASCAR-rajongó, ráadásul most egykori kedvencének fia invitálta meg, hogy versenyezzen csapatában.

Ami azt illeti, nem túl nagy az átjárás a Forma-1 és a NASCAR között, legutóbb Kimi Raikkönen próbálkozott inkább kevesebb, mint több sikerrel a tengerentúlon - nemrég pedig a Haashoz szerződő Romain Grosjean nyilatkozta azt, hogy egy nap élesben is kipróbálna egy szériaautót, hiszen eddig csak egy üléspróbát végzett a kannapolisi alakulatnál.



Ha már Kannapolis: Dale Earnhardt, a hétszeres Winston Kupa-győztes legenda annyira nagy hatással volt a gyerekkora óta NASCAR-rajongó Daniel Ricciardóra, hogy az ausztrál részben miatta választott örökös hármas rajtszámot a Forma-1-ben 2014 elején. Grosjeannal ellentétben a perthi már vezethetett egy Toyota Camry-t, természetesen a Red Bullnak köszönhetően, egy szponzori esemény alkalmával.

„Nagyon nagy rajongója voltam Dale Earnhardt-nak” - nyilatkozta tavaly Ricciardo. „Szeretem a motorsport minden válfaját, de a NASCAR-ért gyerekkorom óta dobog a szívem. Ez volt az első rajtszámom a gokartos éveim alatt, és amikor a Forma-1-ben is számot kellett választani, nem volt kétségem afelől, hogy a 3-ast fogom majd.” Az ausztrál pilóta később ugyanolyan stílusban ragasztotta rá a 3-as számot sisakjára, mint amilyen „A Megfélemlítő” autóján díszelgett.

Earnhardt fia, Dale Jr rábólintott Ricciardo ötletére, sőt, többszöri Twitter-üzenetváltásuk után az amerikai egyenesen felajánlotta az Xfinity sorozatban szereplő JR Motorsports egyik ülését az ausztrálnak - lévén társtulajdonosként irányítja a csapatot. Nem sokkal később azonban továbbment, és álomcsapatába helyezte honfitársát, a MotoGP-ben szereplő Nicky Haydent is - persze csak a motoros kérésére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: