DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Ecclestone Kaliforniában akar nagydíjat

Köztudott, hogy az F1 első embere nem elégszik meg egyetlen versennyel az USA-ban. Eddig New Jersey-t szerette volna a naptárba tenni, most egy, a nyugati parton rendezett futamról beszélt.

Bár korábban a száguldó cirkusz négy éven keresztül távol maradt az Egyesült Államoktól, 2012-ben a texasi Austin újonnan épített versenypályája csatlakozott a Formula-1-es naptárhoz. Korábban a 80-as évek közepéig azonban két versenyt tartottak az országban, sőt, az 1982-es szezonban hármat is. New Jersey lehetséges csatlakozása kapcsán évek óta nem történt érdemi fejlemény, említés szintjén felmerült az utóbbi időszakban Las Vegas és Long Beach neve, Bernie Ecclestone pedig ezúttal Kaliforniáról beszélt, mint ideális állomásról.



„Áttekintjük, hogy mit lehetne megvalósítani. Alapvetően úgy gondolom, hogy Kaliforniába kellene mennünk” – nyilatkozott Bernie Ecclestone a Sky Sports televíziónak. A már említett Long Beach (amely 1976 és 1983 között adott otthont nagydíjnak) visszatérését már kizárták. Kalifornia államban Laguna Seca és a Sonoma Raceway jöhetne szóba F1-es versenyrendezőként.

Ecclestone-t kérdezték New Jersey-ről is, amely, ha a tervek valóra válnak, már 2013 óta a naptár része lehetne. „Továbbra is küzdünk vele” – mondta kurtán Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: