DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Vettel: Felülmúltuk az idei céljainkat

Sebastian Vettel csalódott, hogy nem harcolhat tovább a 2015-ös világbajnoki címért – habár tudta, hogy kevés esélye van Hamiltonnal szemben, azért szeretett volna az utolsó futamig küzdeni.

Nico Rosberghez hasonlóan Vettel sem tűnt boldognak az USA Nagydíj dobogóján – a német nem is titkolta csalódottságát, ám gratulált a világbajnok Hamiltonnak, és elismerte, hogy megérdemelte a harmadik trófeát.

Vettel



„Meghaladtuk az idei évre kitűzött céljainkat” – mondta Vettel.  Most vegyes érzéseim vannak, mert nem jó elveszíteni a bajnokságot és az esélyt arra, hogy még küzdhessek érte, de fantasztikus verseny volt. A tizenharmadik helyről rajtolva, ilyen körülmények között, nem tudom hány biztonsági autós periódussal és virtuális safety carral…”

„Nagyon jó futamunk volt, az autó remek volt, különösen ilyen vegyes időjárás mellett. Amikor átváltottunk a száraz abroncsokra, két körig olyan volt, mintha repülnénk, szóval nagyon élveztem.”

A Ferrari az év végéhez közeledve egyre nagyobb kihívást jelentett a Mercedes számára, és habár Vettel egyelőre nem szeretne a 2016-os szezonról beszélni, látja, hogy jó irányba halad a csapat.

„Nem gondolok a következő évre, nincs jósgömböm, szóval fogalmam nincs, hogy mit hoz a jövő. De hogy őszinte legyek, nem is akarom tudni. Amit tudok, az az, hogy nagyon keményen dolgozunk, nagy előrelépéseket teszünk, szóval jól alakulnak a dolgok, de várnunk kell, és majd meglátjuk, hogy mi lesz a versenypályán.”

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: