DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A Haas Mexikóban jelenti be másik versenyzőjét

Egyelőre csak találgatások folynak arról, ki lehet Romain Grosjean csapattársa a 2016-ban debütáló Haas F1-es csapatánál – azonban hamarosan minden kérdést megválaszol az istálló.

A Haas korábban hivatalosan is bejelentette, hogy Romain Grosjean már biztosan náluk versenyez a következő szezonban, azonban a másik versenyző kilétét még homály fedi. A tulajdonos Gene Haas ezúttal félreérthetetlen nyilatkozatot tett erre vonatkozóan, illetve az időpont- és helyszínválasztás is rendkívül sokatmondó.

 Steiner, Grosjean, Haas



Gene Haas megerősítette, hogy a következő versenyhétvégén esedékes Mexikói Nagydíj pénteki edzésnapján jelenik be az istálló másik 2016-os pilótáját. A helyszínválasztás árulkodó is lehet sokak számára, ugyanis Esteban Gutierrez, az egyik legnagyobb esélyes éppen mexikói származású, így ez tökéletes alkalom lenne a nagy bejelentésre. A fiatal tehetség mellett szól az is, hogy ő a Ferrari tartalékosa, amely motort fog szállítani az istállónak a következő évben.

A Haas istálló korábban már jelezte, hogy egy észak-amerikai származású pilótát szívesen látnának az autójukban. Gene Haas a Sky Sports F1 riporterének megerősítette, már nem kell sokáig várni a nagy hírre: „Mexikóvárosban, péntek éjjel fogunk bejelentést tenni” – tett ígéretet a csapatfőnök. A kérdésre, ki lesz a választottjuk, így hangzott a válasz: „Azt hiszem, ezt kitalálhatják.”

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: