DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Ecclestone: Csak a nézőket sajnálom

Bernie Ecclestone sem a csapatokat, sem a versenyzőket nem sajnálja a törölt szabadedzés miatt – a rajongókat annál inkább, így reméli, hogy szombaton már nagyobb aktivitást láthatnak a pályán.

Magyar idő szerint este 9 órakor kezdődött volna a második szabadedzés Austinban, azonban végül úgy döntöttek, mivel a mentőhelikopter nem kapta meg a felszállási engedélyt, törlik a tréninget. A mezőny egy órát várt a döntésre, azonban az időjárás nem javult, és a sötétedéstől is tartani kellett. A hétvége hátralévő részére sem mondanak sokkal jobb időjárást, így a későbbiekben is keresztbehúzhatja az istállók számításait a vihar.

 Ecclestone



A Sky Sports F1 még a hosszú várakozás idején érdeklődött Bernie Ecclestone-tól a várható helyzetről. „Mi történik most?” – kérdezte a riporter. „Esik az eső!” – válaszolt sajátos humorával az F1 ura. Az edzést egyébként nem csupán a heves zivatar miatt nem indították el, hanem azért sem, mert folyamatosan villámlott, így a pályabírók is veszélyben voltak.

Elképzelhető, hogy szombaton is hasonlóan kaotikus körülményekre számíthatnak a mezőny tagjai. „Bízom benne, hogy nem lesz ilyen, mint ma, az problémás lenne” – mondta Ecclestone. „Azt gondolnánk, hogy az év ezen időszakában itt nem eshet, aztán itt van. Nem sajnálom egyikünket sem, mert a munkánkat végezzük, de a nézőket igen – ők idejöttek és eláztak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: