DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Williams: A Red Bull-lal kell megküzdenünk

A Williamsnek egyértelmű céljai vannak az USA Nagydíjra: legyőzni a Red Bullt, a lehető legtöbb pontot szerezni, valamint bebiztosítani a konstruktőri világbajnokságban a harmadik helyet.

A csapat jelenleg a bajnokság harmadik helyét foglalja el, és szeretnék ezt a pozíciót megtartani a Red Bull-lal szemben. Rob Smedley nemrégiben úgy nyilatkozott, már a következő évre koncentrálnak, így most csak az a céljuk, hogy eddigi teljesítményük ne hagyjon alább. „Oroszországban nem sikerült annyi pontot gyűjtenünk, mint amennyit szerettünk volna, pedig jó volt az autónk. A pálya fekszik nekünk (Austinban), szóval jól kell, hogy alakuljon a verseny. A Red Bullt kell lehagynunk, és tovább kell küzdenünk a pontokért.”

 Williams, Red Bull



Valtteri Bottas számára nem alakult jól az Orosz Nagydíj, miután Kimi Räikkönen a harmadik helyről lökte ki őt a futam végén. A finn elmondta, ezúttal jobb hétvégére számít: „Austinban szereztem az első pontjaimat, ezért ez a futam mindig különleges lesz számomra. Ezt leszámítva is az egyik kedvenc pályám a gyors kanyarok miatt, ráadásul csodálatos város és az időjárás is nagyszerű. A versenynaptárban ez az egyik kedvenc helyszínem.”

A Williams másik versenyzője, Felipe Massa is izgatottan várja a hétvégét, és bízik benne, hogy inkább offenzív versenyük lesz, mivel amennyire könnyű előzni a pályán, annyira nehéz megvédeni a pozíciójukat. „Nagyszerű a pálya, igazán élvezetes itt versenyezni. A hosszú egyenesben jól lehet előzni, és az első kanyar is különleges: hihetetlenek a magasságkülönbségek, és mivel nagy hely van, itt is van lehetőség az előrébbjutásra – ám védekezni már annál nehezebb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: