DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Sokkal jobb az új Honda-motor, mint várták

A McLarennél egyre magabiztosabbak a sikeres folytatást illetően – a csapatnál úgy érzik, folyamatos a fejlődés, és ezt a Szocsiban kipróbált, új Honda-motor is igazolja.

A versenyzők, Fernando Alonso és Jenson Button a Honda erőforrásának gyengeségére, illetve a pályán látott folyamatos szenvedésükre panaszkodnak 2015-ben. A pilóták a nyilatkozatokban mindig hozzáteszik, mennyire optimisták, azonban rendszeresen csalódás éri őket a futamhétvégéken. Az Orosz Nagydíjon némi elégedettségre lehetett okuk, miután a spanyol és a brit pilóta is pontszerző helyen ért célba – habár előbbi versenyző a 10. helyét végül büntetés miatt elveszítette.

 McLaren Honda



Szocsiban a csapat Alonso autójába a Honda továbbfejlesztett motorját szerelte be pénteken, azonban a hétvége további részét egy régebbi erőforrással teljesítették. Eric Boullier az El Mundo Deportivónak nyilatkozva elmondta, elégedettek az új aggregáttal: „A fejlesztés jobban teljesített a vártnál. Ez egy pozitív teszt volt, túlszárnyalta a várakozásainkat.”

„Az, hogy a versenyen nem használtuk, az csak azért volt, mert a szocsi pálya nem passzolt a csomagunkhoz” – folytatta Boullier. A Honda motorsport-igazgatója, Yasuhisa Arai egyetértett a csapatfőnökkel: „Az új erőforrás a vártnál jobb visszajelzéseket adott számunkra, habár a teljesítmény szintje még mindig nem elég magas.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: