DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen 2016 után is marad a Ferrarinál?

2016-ban biztosan a Ferrarinál versenyez Kimi Raikkönen, azonban az még kérdés, hogy utána hogyan alakul a finn F1-es jövője – nem biztos, hogy pilótaként folytatja.

Sokáig kérdés volt, hogy Raikkönen a jövő évet is a Ferrari színeiben teljesíti-e, azonban a maranellóiak augusztusban hivatalosan is bejelentették, hogy nem válnak meg a 35 éves pilótától, így egy évig még biztosan az olaszoknál versenyez majd. A Ferrari világbajnoka nemrégiben úgy nyilatkozott, nem zárja ki, hogy 2016 után is a csapattal maradjon – a szerepkör azonban változhat.

Kimi Raikkönen



„Nem tudom” – válaszolt a kérdésre, mit tervez a 2016-os szezon után. „Még szerződésem van legalább egy évre. Hogy ezután mi történik, azt majd meglátjuk.” Raikkönen maradása már a jövő évre is kérdéses volt – ami biztos, hogy rengetegen pályáztak a helyére, számos fiatal tehetség neve felmerült, sokan úgy vélték, Valtteri Bottas, Nico Hülkenberg vagy Daniel Ricciardo is esélyes lehet a helyére.

A Ferrari azonban a következő szezonban is a Vettel-Raikkönen párossal áll rajthoz – a finn elmondta, ha a versenyzéstől vissza is kell vonulnia, elképzelhetőnek tartja, hogy Michael Schumacherhez és Giancarlo Fisichellához hasonlóan más szerepet vállaljon a csapatnál. „Régóta vagyok a Ferrarinál” – mondta. „Talán megnyílik ez a lehetőség is, de nem most fogok döntést hozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: