DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Haast rá akarták venni Rossi szerződtetésére

Az újonc istálló első embere nem „amerikai módon” akar F1-ezni, éppen ezért nem is hagyta magát rábeszélni arra, hogy egy tapasztalat híján lévő honfitársát ültesse egyik autójába.

A jövőre bemutatkozó amerikai Haas istállónál jelen állás szerint aligha versenyez majd „hazai” pilóta, ahogy azt Gene Haas többször egyértelművé tette. A csapatfőnök, aki kedden első versenyzőjét, Romain Grosjeant már bejelentette, most egy interjúban elárulta, hogy volt rajta nyomás azt illetően, hogy szerződtessen amerikai pilótát, ám mint kiemelte, nem akart újoncot igazolni újonc csapatába:

rossi_manor_cs



„Meg kell mondjam, hogy nagy volt rajtunk a nyomás, hogy szerződtessünk egy amerikai pilótát, ám az az igazság, nem jó párosítás egy újonc pilóta és egy újonc csapat” – nyilatkozta Haas, minden bizonnyal a nemrég a Manorral debütáló Alexander Rossira utalva. „Az elsődleges célunk annak megmutatása, hogy egy amerikai gyártó képes helytállni a legnehezebb, legversenyképesebb autós sorozatban, ez pedig a Formula-1. Mindent meg akarunk tenni annak érdekében, hogy ezt elérjük” – mondta Haas, majd hozzátette:

„Nem azért vagyunk itt, hogy csak üljünk a babérjainkon, és azt mondjuk, hogy Hé, mi amerikaiak vagyunk, meg tudjuk ezt csinálni amerikai módon is! Mindenre készen állunk, kerüljön bármibe is, hogy az autó végül a megfelelő versenyzőkkel ott legyen a rajtrácson” – mondta Haas, aki saját bevallása szerint kissé meg is lepődött azon, hogy sikerült Grosjeant megszereznie:

„Tökéletesen megfelel az elvárásainknak, és kissé meg is lepett minket, ahogy engem is személy szerint, hogy egy ilyen tapasztalt versenyző érkezik a csapatunkhoz, hiszen egy igazi kihívás áll előttünk” – mondta a csapatfőnök, aki jó eséllyel Esteban Gutierrezt fogja bejelenteni csapata másik versenyzőjeként a közeljövőben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: