DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

„Meglepődtünk, hogy Grosjean igent mondott”

A Haas F1-es csapata nem számított arra, hogy Romain Grosjean elfogadja a felkérésüket a 2016-os szezonra vonatkozóan, így nagyon büszkék, hogy egy ilyen nagy tudású pilótával vágnak neki az évnek.

A jövőre debütáló Haas istálló kedden délután hivatalosan is bejelentette, a következő szezonban egyik pilótájuk biztosan Grosjean lesz, a francia így távozik a Lotustól és új kihívások elé néz. Gene Haas, a csapat tulajdonosa elmondta, nagyon örül neki, hogy egy tehetséges és tapasztalt versenyzőt sikerült leszerződniük, hiszen komoly céljaik vannak a Formula-1-ben, amelyek megvalósításához éppen ilyen tulajdonságokkal rendelkező pilótára van szükségük.

Gene Haas



„Egy kicsit meglepődtem, hogy egy olyan versenyzőnk lett, aki ekkora tapasztalattal bír. Igazi kihívás lesz számára, és sokkal többet kell majd dolgoznia, mint gondolná” – mondta Haas. A tengerentúli csapat számára nagy nyomást jelentett, hogy azt várták tőlük, amerikai pilótát fognak leszerződni – a tulajdonos szerint azonban új istállóként ez egyáltalán nem lett volna szerencsés választás. „Az az igazság, hogy egy újonc versenyző egy új csapatnál nem a legjobb párosítás.”

„Az elsődleges célunk az volt, hogy amerikai gyártóként harcolni tudunk a világ autósportjainak legnehezebb, legversenyképesebb sorozatában – és ez a Formula-1. Annak érdekében, hogy e célunkat elérjük, ezt az irányt választottuk, kerül, amibe kerül” – nyilatkozta, majd hozzátette, számukra Grosjean technikai tudása is rendkívül fontos volt. „Olyan emberre van szükségünk, aki tudja, hogy mit csinál, és azt hiszem, megtaláltuk a megfelelőt. Még mindig eléggé agresszív és eléggé akar is.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: