DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Szocsiban újra legyőzhető lesz a Mercedes?

Habár a Japán Nagydíjon ismét uralták a mezőnyt, Niki Lauda tart attól, hogy Szocsiban megismétlődhet a Mercedes Szingapúrban látott gyengélkedése – a csapat egyelőre nem dőlhet hátra.

Suzukában ismét kettős győzelmet aratott a Mercedes, így a csapat fellélegezhetett, hogy a szingapúri hétvége során nem érték utol őket ellenfeleik, és csupán ideiglenesen kellett átadniuk a dobogó felső fokát Sebastian Vettelnek. Habár a gyenge szereplést követően a Mercedes vizsgálatot kezdett, hogy kiderítsék, mi okozta a szenvedésüket, pontos megoldást nem találtak a Szingapúrban tapasztalt problémáikra.

 Lauda, Wolff



Niki Lauda éppen ezért aggódik, hogy Oroszországban újra hasonló gondokkal szembesülhetnek majd: „Lewis fantasztikus munkát végzett Japánban. Hála Istennek kilábaltunk a drámából, visszatértünk, ez minden, amit mondhatok. Ennek ellenére aggódom, mert Szocsiban hasonló az aszfalt felülete, mint Szingapúrban. Szóval nincs megoldva minden, és nincs vége a dolognak. Keményen kell dolgoznunk, hogy versenyképesek maradjunk.”

Toto Wolff hozzátette, nagyon bíznak benne, hogy már túljutottak a számukra legnehezebb versenyhelyszínen, és innentől kezdve mindenhol gyorsak tudnak lenni: „Egy csoport megvizsgálta, hogy mi történt Szingapúrban, és ahogyan arra számítottunk, nincs egyszerű válasz a dologra, de számos tényező közrejátszott abban, hogy az autó nem volt versenyképes. Ez a csoport jelen volt Suzukában is, hogy megbizonyosodjon arról, többé nem fordulhat elő hasonló a lágy gumikon, magas leszorítóerőt igénylő pályákon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: