DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

A Honda megint a McLarenre mutogat

A japánok motorsportfőnöke szerint partnercsapatuk nem tesz meg minden tőle telhetőt, és a McLaren által épített autónak is szerepe van az F1-es sikertelenségben.

Katasztrofálisan alakult a Honda hazai versenye, a 2015-ös Japán Nagydíj, ahol a gyenge teljesítményt Fernando Alonso csapatrádiós üzenete tetézte, amelyben GP2-es motornak nevezte a McLaren erőforrását, szereplésüket pedig kínosnak. Alonso azóta bocsánatot kért, a Honda projektvezetője, Yasuhisa Arai pedig a tőle megszokott optimizmust húzta elő.

„A kommunikáció nagyon jó, minden nap jobb. Ezért nem nagyon értem azt a zaklatást és támadást, amit mostanában szenvedtem el, főleg Monzában, ahol kínvallatásnak vetettek alá” – utalt a szakember az El Pais lapnak az Olasz Nagydíjra, ahol újságírók egyenesen azt követelték tőle, kérjen bocsánatot a McLarentől. „A Honda tudatában van a köztünk és élcsapatok között levő különbségnek, és azt is tudjuk, min kell még dolgoznunk. De sajnálom és szomorú vagyok amiatt, hogy nekünk jut minden hibáztatás.”



Mikor viszont arról kérdezték, többre számított-e a McLarentől, így felelt: „Őszintén megvallva igen. A csapat felelőssége, hogy ne okozzon ehhez hasonló helyzeteket. A Honda mindig őszinte volt, elmagyaráztuk, hol állunk és min kell javulnunk, de ez csapatként nem lett megoldva, és jobb lenne, ha erről mindenki tudna.”

„Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz, ugyanakkor sokat segített a tanulás szempontjából, hogy itt vagyunk 2015-ben” – tért ki arra, hogy a Hondának talán nem kellett volna ennyire a nyilvánosság elé állnia az első szezonban, hanem a háttérbe húzódva fejleszthetett volna. „Ugyanakkor nem minden róható fel a motor számlájára. A karosszéria miatt is sokat szenved a projekt” – emelte ki a McLaren vétkességét a csalódást keltő eredményekben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: