DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: Miért maradtunk ki a közvetítésből?

Feltűnően keveset szerepeltek a Mercedes autói a Japán Nagydíj versenyének televíziós közvetítésében – állítja Niki Lauda és Toto Wolff. A csapat magyarázatot vár Ecclestone-tól.

Lauda azt tervezi, jövő héten beszél Bernie Ecclestone-nal és megkérdezi tőle, miért szerepelt keveset a Mercedes a Japán Nagydíj televíziós közvetítésében. A versenyt követően Lauda és a csapat motorsport-igazgatója is úgy gondolta, igazságtalanul kevésszer voltak képernyőn az autóik. „Őszintén szólva nevetséges volt” – adott hangot felháborodásának a Mercedes elnöke. „Egész nap néztem a tv-t, és elég vicces, hogy láttam a Saubereket, meg a Hondákat, de nem tudom, miért.”

Lauda, Wolff



„Valaki csak csinálja a közvetítést – meg kell kérdeznem, hogy mi a baja. Jövő héten meg akarom látogatni Bernie-t, és megkérdezem, mi az indok. Jelen pillanatban nem tudok mit mondani, de nevetséges, hogy a versenyt vezető kerékcseréjéből csak annyit láttunk, hogy kiáll a bokszba. Nem láttuk, ahogy új gumikat kap. Eléggé érdekes volt…”

Toto Wolff egyetértett az elnökkel: „Nem voltam biztos benne, hogy hol is vagyunk a verseny során. Az időeredményeket kellett megnézem, mert nem láttam a pályán az autóinkat. A prioritás nálunk az, hogy megnyerjük a versenyt – ha ez nem elég, az már az én határkörömön kívül esik. A kérdésre, a Mercedes felidegesítette-e valamivel Ecclestone-t, Wolff a következő választ adta: „Nagyon nehéz mindig megfelelni Bernie-nek. Meg kell tudnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: